Natuurparken

Zowel op het land als in de zee heeft Bonaire enkele schitterende (beschermde) natuurparken.

Washington-Slagbaai National Park

In het noordwesten van Bonaire ligt het natuurpark Washington-Slagbaai met als hoogste punt de 241 meter hoge Brandaris. Het park behoort tot de mooiste plekjes van de Antillen en werd in 1969 als eerste nationaal park van de Nederlandse Antillen voor het publiek opengesteld. Binnen een oppervlakte van 5600 hectare vindt u natuurschoon, veel variatie in landschappen en honderden soorten vogels. Het park heeft een museum en voor wandelaars zijn goed begaanbare wandelroutes uitgezet.

Bonaire National Marine Park

Aan de westelijke kant van Bonaire ligt BNMP Bonaire National Marine Park, het oudste zeereservaat ter wereld. Het park bestaat uit 2600 hectare koraalrif. Samen met het eiland Klein Bonaire is het wettelijk beschermd natuurgebied. Op enkele plaatsen na is het gebied vrij toegankelijk voor duikers.

Flamingo Sanctuary

Bonaire is -één- van de weinige plaatsen op de wereld waar flamingo's broeden. De circa 15.000 Chogogo's zoals ze door de eilandbewoners worden genoemd, leven in het noordwesten van het eiland in een volledig afgeschermd gebied. Om de schuwe vogels in het reservaat van het Pekel-, en Gotomeer niet te storen is het streng verboden het reservaat te betreden, maar met een verrekijker zijn ze goed te spotten.

Rooi Lamoenchi natuurreservaat

Het particuliere natuurreservaat Rooi Lamoenchi, ligt ten oosten van Kralendijk in een cactusrijk Kunuku-landschap. Het door cactussen omringde plantagegebouw en de overblijfselen van een dam uit 1908 liggen tussen velden vol aloë vera. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Bonaire:

Foto’s van Natuurparken

Ligging