Entertainment op Bonaire

Op Bonaire is het een stuk rustiger dan op de andere voormalige Nederlandse Antillen. Los van prachtige natuurgebieden heeft het een paar kleine maar fijne attracties.

Bonaire vlinderboerderij

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ten oosten van Kralendijk ligt de vlinderboerderij Lac Cai. In de 400 m² grote tuinen vindt u de vele (Caribische) vlindersoorten tussen de tropische bloemen en rijzige palmbomen. Ook allerhande exotische vogels zijn te bewonderen.

Washington-Slagbaai National Park

Bron: Paul Asman and Jill Lenoble, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

In het noordwesten van Bonaire ligt het natuurpark Washington-Slagbaai met als hoogste punt de 241 meter hoge Brandaris. Het park behoort tot de mooiste plekjes van de Antillen en werd in 1969 als eerste nationaal park van de Nederlandse Antillen voor het publiek opengesteld. Binnen een oppervlakte van 5600 hectare vindt u honderden verschillende soorten vogels, een schat aan natuurschoon en veel variatie in landschappen. Het park heeft een museum en voor wandelaars zijn goed begaanbare wandelroutes uitgezet.

Ezelreservaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 2 km afstand van Flamingo Airport ligt de Donkey Sanctuary Bonaire. Vroeger waren ezels belangrijk als vervoermiddel en lastdier. Door de introductie van gemotoriseerde terreinwagens, de aanleg van wegen en natuurlijk de invoer van auto’s zijn de ezels aan hun lot overgelaten. In de loop der jaren zijn de ezels verwilderd. Een Nederlands echtpaar ontfermt zich sedert 1993 samen met vele andere vrijwilligers over in het wild gevonden gewonde of zieke dieren. Donkey Sanctuary verzorgt nu 400 ezels en biedt bezoekers een informatief programma, compleet met tour door het park.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lacbaai

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de zuidoostkant van Bonaire ligt Lacbaai een ondiepe baai van acht vierkante kilometer waar een vrijwel constante aanlandige wind heerst. Aan deze baai liggen enkele resorts. Een stuk van het strand is gereserveerd voor naturisten waar de bezoeker tegen betaling naakt mag zonnen. Sorobon Beach, de zuidkant van Lacbaai is een prima locatie voor windsurfers. Beginners en gevorderden kunnen terecht bij twee windsurfscholen.

Lokale families komen in de weekends hier naartoe om karko te vangen (een goed eetbare slak, een van de specialiteiten van Bonaire). De noordelijke kant van Lacbaai is bedekt met uitgestrekte mangrovebossen en behoort tot het beschermde natuurgebied.