Evenementen op Bonaire

Jaarlijks wordt op Bonaire een groot aantal evenementen gehouden. Traditionele evenementen zijn de jaarlijkse Maskerade, Carnaval, De Bonaire en Rincondag, de Bonaire Muziek Festivals en diverse Duikevenementen.

Maskerade

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Traditioneel wordt op Nieuwjaarsdag of op de eerste zondag van het nieuwe jaar een kleurrijke Maskeradeoptocht gehouden. De bevolking draagt dan zelfgemaakte maskers en tijdens de optocht worden lokale gebeurtenissen in beeld gebracht.

Carnaval

Bron: Diogo Dubiella, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Carnaval wordt door bewoners van het eiland en door toeristen zeer uitgebreid en uitbundig gevierd. Maandenlange voorbereidingen gaan eraan vooraf en geld noch moeite worden gespaard om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. De grote carnavalsoptocht in Kralendijk trekt duizenden bezoekers die genieten van de opzwepende, non-stop salsa-, en merenguemuziek.

Bonairedag

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 6 september wordt Dia di Boneiru gevierd. Een officiële feestdag en vrije dag op het eiland. Deze dag herinnert aan de ontdekking van Bonaire in 1499 en wordt ook wel de dag van de vlag genoemd.

Rincondag

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 30 april (de vroegere Koninginnedag) wordt op Bonaire Dia di Rincon (dag van Rincon) gevierd. Het dorp Rincon is dan feestelijk versierd en omgetoverd tot één grote dansvloer.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Muziek speelt een grote rol in het Caribische leven. De inwoners van Bonaire houden van dansen en zingen, van muziek maken en ernaar luisteren. Festivals en concerten worden het gehele jaar door georganiseerd. Grote festivals zijn: Duikfestival Bonaire, Bonaire Internationaal Sailing Regatta en in mei het Heineken Jazz Festival.

Sportevenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Begin juni wordt in Kralendijk het grote Duikfestival Bonaire gehouden. Bezoekers kunnen dagelijks deelnemen aan begeleide kant-, en bootduiken. Rondom dit evenement worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd.

Jaarlijks wordt in de eerste week van oktober in de baai van Kralendijk de Bonaire Internationaal Sailing Regatta gehouden. Alle soorten en maten jachten en zeilboten kunnen hieraan meedoen. Naast deelnemers van de ABC eilanden trekt dit evenement zeilliefhebbers van over de gehele wereld en alle hotels op Bonaire zijn lang van te voren al volgeboekt.