Ontspanning op Bonaire

Van de drie Benedenwindse eilanden is Bonaire verreweg het rustigste. Het eiland richt zich niet op het massatoerisme maar heeft zich de laatste jaren voornamelijk ontwikkeld tot een Paradijs voor Duikers.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kralendijk bestaat uit twee, evenwijdig aan elkaar lopende winkelstraten. De Kaya Grandi is de belangrijkste straat en naast het standaard winkelaanbod vindt men hier voornamelijk winkels die zich richten op de duiksport. Daarnaast wordt in kleine boetiekjes de lokale kunst verkocht.

In het centrum van Kralendijk ligt de Plasa Reina Wilhelmina. Aan dit plein staan kleurrijke bouwwerken waaronder de Protestantse kerk uit 1847, het in koloniale stijl gebouwde Bestuurskantoor en het Gerechtsgebouw. Ten zuiden van het plein ligt Fort Oranje.

Kuuroorden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wie zich tijdens een verblijf op Bonaire wil laten verwennen kan terecht in een van de vele Health SPA wellness-oorden in Kralendijk.

Klein Bonaire

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bonaire bestaat uit twee eilanden: Bonaire en Klein Bonaire. Klein Bonaire is een 700 hectare groot, onbewoond eiland, begroeid met struiken, cactussen en diverse plantensoorten. Het eiland is wettelijk beschermd gebied en een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. De kleinste afstand tussen Bonaire en Klein Bonaire is 800 meter en geregeld varen bootjes tussen de twee eilanden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De ruige, ongerepte natuur van Bonaire leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. De mooiste gebieden om te wandelen liggen in het Washington-Slagbaai Nationaal Park en in de omgeving van Rincon. In deze gebieden zijn verschillende wandelroutes uitgezet die een goed beeld geven van de natuur op Bonaire. Bij lange wandeltochten moet u rekening houden met het klimaat en het terrein. Neem altijd een fles water mee, zorg voor goed schoeisel, draag een zonnebril, hoed of pet en gebruik steeds een goede zonnebrandcrème. Ga nooit alleen wandelen en laat "thuis" weten waar u bent.

Fietsen en moutainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bonaire heeft veel geasfalteerde wegen waar het goed fietsen is. De meeste routes lopen langs de kustlijn zodat regelmatig enige verkoeling kan worden gezocht aan het water. Het blijft wel oppassen, want een fietscultuur zoals in Nederland bestaat op Bonaire niet. Met een mountainbike is Bonaire prima te verkennen. Vooral in het binnenland liggen talloze onverharde wegen en paden. Het is wel raadzaam de ergste hitte voor te blijven en daarom vroeg in de ochtend met de tocht te beginnen.

De immer aanwezige passaatwinden werken enerzijds verkoelend, maar anderzijds is de wind een geduchte tegenstander om tegenin te fietsen. In Kralendijk zijn volop mogelijkheden om een fiets of mountainbike op maat te huren. U kunt er natuurlijk zelf op uittrekken, maar ook een georganiseerde fietstocht onder leiding van een gids is op diverse plaatsen mogelijk.