Vervoer op Bonaire

De meeste geasfalteerde wegen van Bonaire liggen rond de hoofdstad Kralendijk, in het noorden richting het nationale park en langs de kust in het westen en het zuiden bij de zoutpannen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u o.a. op luchthaven Flamingo Airport. Praktisch alle grote hotels op het eiland hebben een vertegenwoordiging van de grote autoverhuurmaatschappijen. Tegen aantrekkelijker tarieven verhuren kleinere, lokale ondernemers betrouwbare auto's. In de drukke vakantieperiodes kan de vraag naar huurauto's het aanbod overtreffen en reserveren is daarom aan te raden.

Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden dit voorafgaand aan uw reis te regelen. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar met een geldig rijbewijs. Meestal moet u met een creditkaart een borgsom in Amerikaanse dollars betalen. Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van diverse verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral te letten op wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade, enz. Bij de eerste buien na een lange droge periode is het op Bonaire extra oppassen want olieresten en stof maken de wegen dan tijdelijk bijzonder glad. Op Bonaire gelden de Nederlandse verkeersregels. Draag altijd een veiligheidsgordel en bedenk dat telefoneren tijdens het rijden strafbaar is.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op Aruba een motor of scooter huren. Het dragen van een helm is verplicht. Een aparte belevenis is het huren van een Harley, een Jeep of Buggy. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan een onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrème dus niet.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s zijn niet duur op Bonaire en in overvloed aanwezig bij de grote standplaats op het vliegveld en aan de waterkant in Kralendijk. De taxi’s hebben geen meter, maar chauffeurs zijn wel verplicht zich te houden aan de vastgestelde tarieven. De ritprijzen gaan tussen middernacht en 7 uur ‘s ochtends met 50% omhoog, dus spreek voor het instappen een prijs af. Ook bij langere ritten kunt u beter vooraf een prijsafspraak maken met de taxichauffeur.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Bonaire is nauwelijks sprake van openbaar vervoer op enkele busdiensten tussen Kralendijk, Rincon en de omliggende wijken na. Een vaste dienstregeling kent men niet. Onderweg kunt u de bus overal aanhouden en ook uitstappen waar u wilt.