Vliegreis en tijd

Op ruim 7800 kilometer van Europa ligt het idyllische eiland Bonaire met een onmiskenbaar Nederlands tintje. De enige manier om vanuit Europa direct op Bonaire te komen is per vliegtuig.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit het Europese vasteland zijn dagelijks directe vliegverbindingen met Bonaire. De vliegduur vanuit Nederland naar Bonaire bedraagt circa 9 uur.

Vliegveld

Bron: Chika Watanabe, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Bonaire International Airport of Flamingo Airport ligt op 5 minuten afstand van de hoofdstad Kralendijk. Het is geschikt voor de grootste vliegtuigen.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam naar Bonaire. Vanuit Bonaire kunt u met propellertoestellen vrij frequent naar Curaçao, Aruba en Sint Maarten vliegen.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger en in de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de reis naar Bonaire heeft u een geldig paspoort nodig. Nederlanders mogen op een geldig paspoort maximaal 3 maanden verblijven. Niet-Nederlanders mogen maximaal 2 weken op Bonaire blijven. Voor een langer verblijf moet een visum aangevraagd worden bij de immigratiedienst in Kralendijk. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van het bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Bonaire mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo of 30 kg meegenomen worden. Dit verschilt per maatschappij. Verder zijn 2 stuks handbagage van maximaal 5 kg toegestaan die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden, dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidsmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde. Bij terugkomst in Nederland krijgt u op Schiphol te maken met 100% controle van uw koffer en handbagage die drugssmokkel vanuit de ABC-eilanden een halt toe moeten roepen. Dit zorgt nog al eens voor extra oponthoud.